DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Zakynthos

Zakynthos (Zante) este a treia cea mai mare insula din Marea Ionica, dupa Corfu si Kefalonia. Se afla pe coasta de vest a Greciei si a fost denumita dupa Zakynthos, fiul legendarului Arcadian Dardanos, despre care se spune ca a fost primul locuitor al insulei. Cele mai multe orase si plaje de nisip se afla pe partea sud-estica a insulei, in timp ce partea vestica este bogata in stanci accidentate si in flora si fauna subacvatica. Venetienii, care au stapanit Zakynthos intre 1484 – 1797, au denumit insula „Floarea Levantului” intrucat aici cresc peste 7.000 de specii de flori. Mai mult, in Zakynthos traiesc doua specii de animale marine pe cale de disparitie, protejate prin lege: testoasele de mare Caretta-Caretta si focile Monachus Monachus.

Stilul arhitectural al constructiilor isi mentine influentele venetiene, in ciuda cutremurului devastator din 1953, care a daramat numeroase biserici si cladiri istorice. Zakynthos a fost reconstruit, ani mai tarziu, pe fosta structura arhitecturala, localnicii reusind sa ofere orasului vechiul aspect venetian, cu care se mandreste si in zilele noastre. Orasul Zakynthos (sau Zakynthos Town) este portul principal si totodata capitala insulei, care atrage anual mii de turisti.

Zante are un climat tipic mediteranean, cu ierni blande si veri fierbinti, fiind considerata cea mai insorita insula din Grecia. In luna august, umiditatea este destul de ridicata iar temperatura poate depasi cu lejeritate 35 de grade. Cele mai confortabile luni in Zakyntos sunt mai, iunie, septembrie sau octombrie, cand soarele nu este arzator iar dupa amiezile sunt perfecte pentru plaja.  

Multe plaje din Zakyntos sunt destinate familiilor cu copii mici. Cele mai cunoscute sunt Alikes, Argassi si Tsilivi, unde se pot practica diferite sporturi nautice si scufundari. Tot la categoria familii intra si plaja Laganas unde se organizeaza plecari cu vaporase,  pentru a vedea celebra broasca testoasa. Daca vrei plaje retrase, nu foarte aglomerata, ai Amoudi, Dafni, Makri Gialos si Xehoriati, cu privelisti uimitoare spre Kefalonia, iar pentru plajele naturale viziteaza Limnionas si Porto Roxa. Daca ai artrita si dureri de picioare, ia in considerare plaja Xigia, intrucat apa de aici contine sulf. Ca obiective turistice, nu trebuie sa ratezi Parcul Marin National, plaja Navagio si Grotele albastre.

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe