DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Bodrum

Bodrum este un mic oras in care prezentul se impleteste cu mitologia si istoria, situat insudul peninsulei cu acelasi nume, pe coasta de est a Turciei, la Marea Egee.

Candva cunoscut sub numele de Halicarnas, Bodrum a fost intemeiat de greci, in jurul anului 1200 i.e.n. si este locul unde s-a nascut "parintele istoriei", Herodot. Asadar, avand o vechime de peste 3000 de ani si o istorie fascinanta, orasul abunda de valoroase vestigii si marturii ale secolelor trecute.

Daca vizitati Bodrumul, nu ratati Castelul Bodrum (Bodrum Kalesi), construit in sec.XV de catre Cavalerii ordinului Sf. Ioan, numiti si Cavalerii Ospitalieri. Castelul a fost numit Sf. Petru Eliberatorul, deoarece era singurul loc de pe coasta Asiei Mici in care se puteau refugia crestinii. Astazi, acesta functioneaza ca muzeu, atractia principala fiind Muzeul de Arheologie Subacvatica.

Tot aici mai puteti vedea vestigiile Mausoleului din Halicarnas (una dintre cele 7 minuni ale lumi antice), Amfiteatrul antic (foarte bine conservat), Morile de vant din sec. XVIII, poarta Myndos (parte din zidurile orasului vechi, Halicarnas, construita in secolul IV i.e.n.).

Bodrum este convenabil situat in apropiere de alte atractii ale Turciei: siturile antice Efes, Didyma, Priene si Milet, Casa Sf. Fecioare Maria unde aceasta si-a trait ultimii ani din viata, Templul Zeitei Artemis, terasele de calcar de la Pamukkale (Castelul de bumbac).

La doar cativa kilometri de Bodrum se afla insulele grecesti Kos si Rhodos, unde puteti face excursii cu vaporasul.

Bodrum este impartit in doua zone contrastante - in jumatatea de est se afla plaja superba cu nisip, barurile, cluburile de noapte si restaurantele, iar jumatatea de vest este focalizata in jurul portului, unde turistii se delecteaza in fiecare seara pe una dintre terase urmarind yachturile care vin si pleaca.

Bodrum este cunoscut ca centrul de yachting al Turciei si continua traditia straveche a construcţiei de nave, specializandu-se in yachturi elegante, cu carcasa din lemn, cunoscute ca gulete.

Bodrumul este faimos pentru viata de noapte extrem de activa. Aici se afla celebra discoteca Halikarnas, a doua ca marime din Europa, situata pe plaja, ce ofera nopti cu dans si distractie intr-un decor incantator.

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe