DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Kusadasi

ei care nu s-au hotarat daca sa aleaga o vacanta de stat la plaja sau o vacanta activa, cei care prefera sa faca baie in mare, dar sa nu se arda la soare, cei care prefera un hotel frumos si modern, dar care sa nu fie aglomerat - pot veni fara nici o grija in Kusadasi.
In traducere Kusadasi inseamna „insula pasarilor”. Orasul a primit aceasta denumire de la o insula din apropiere, unde de secole si-au facut cuiburi mai multe specii de pasari. Pe aceasta insula se gaseste o fortareata genoveza din sec. al XVI-lea, atractia principala si un simbol al statiunii Kusadasi.

Aici tarmul Marii Egee este crestat de multe golfuri mici, despartite de maluri stancoase si plaje inguste si lungi, cu nisip fin, de culoare deschisa. Cea mai mare plaja, cea publica, se afla practic in centrul localitatii Kusadasi. La doi kilometri de aceasta se afla „plaja femeilor”, iar mai departe se intinde pe aproape 30 de kilometri vestita „plaja lunga”, de-a lungul careia sunt concentrate cele mai mari si mai moderne hoteluri de 4-5*. Recent a fost amenajata o noua plaja Pigale, unde exista un complex sportiv cu piscine, terenuri de tenis si sali de sport.
Merita mentionata calitatea hotelurilor din Kusadasi: chiar si cele de 3* sunt foarte bune in clasa lor. Iar despre hotelurile de 5* ce sa mai spunem? Nu sunt doar perfect integrate in peisaj (ecologia este unul din criteriile locale la constructia de hoteluri), dar fac fata si celor mai moderne exigente. Costul sejurului aici este mai mic decat pe litoralul din Antalya. Intrucat statiunea nu este inca plina de turisti, personalul din hoteluri este extrem de atent, iar calitatea serviciilor este deosebita.
Particularitatea climei din Kusadasi este faptul ca aici nu este niciodata foarte cald: clima in sine este una uscata, iar dinspre mare sufla o briza usoara. Dar, din acelasi motiv, sezonul este destul de scurt: de la sfarsitul lui mai pana la inceputul lui septembrie. Marea este uimitor de curata si, cum lumea subacvatica este destul de interesanta, in Kusadasi se practica des scufundari (diving). De asemenea, sunt populare noi sporturi olimpice: windsurfing si iahting.
Inca un argument important in favoarea statiunii Kusadasi: 2 aquaparcuri imense si moderne. AQUA FANTAZY si ADALAND au o varietate foarte mare de tobogane si langa ADALAND se afla un delfinariu atractiv.
Avantajul principal al statiunii Kusadasi este programul de excursii, imprejurimile fiind un bun prilej de a intelege legendele si istoria Greciei Antice. Aici se gaseste vechea Troie, iar acum turistii se pot plimba printre ruinele ei, admirand zidurile orasului, templul Atenei, sala impunatoare cu coloane si chiar o copie dupa calul troian, din cauza caruia a fost distrus orasul legendar. Nu departe de Kusadasi se afla si Didim, renumit pentru templul ionic al lui Apollo. Desi in zilele noastre mai exista doar ruinele, chiar si ele sunt impresionante, in special capul gorgonei Meduza, ce incununeaza portalul templului. Chiar langa Kusadasi se afla orasul antic Efes: strazi vechi aproape neatinse de timp si casa Fecioarei Maria.
Pe langa atractiile istorice, Kusadasi este renumit pentru frumusetile sale naturale. Merita neaparat sa mergeti la izvoarele termale Balcova, in valea lui Zeus, cu piscinele sale mirifice din pesteri, de asemenea, in parcul national Dilek. Si, in sfarsit, Kusadasi este cea mai apropiata statiune de renumitele bazine termale Pamukkale.
 

 

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe