DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Marmaris

Niciodata nu e prea multa distractie – acesta este principiul dupa care traieste „Ibiza turceasca”, orasul Marmaris. Stilul vacantelor de aici a fost influentat de englezi, francezi si danezi, pentru care conceptul All inclusive reprezinta un exces, spatiul exterior mic al hotelului reprezinta o limitare, iar stelele de pe fatada - o cheltuiala in plus. Aici cele mai importante sunt comunicarea, odihna activa, intalnirile cu oameni noi, dinamismul si cheful de viata astfel incat, la intoarcerea acasa, sa te prabusesti pe canapea, sa inchizi ochii si sa auzi din nou tumultul Marmarisului.
De aceea aici exista multe hoteluri de 3* nepretentioase, dar foarte curate, cu facilitati minime. Ele ofera doar mic dejun si cina, cu toate ca tendinta All inclusive a cuprins si aceasta regiune. Spatiile exterioare ale hotelurilor din Marmaris nu sunt foarte mari, iar plajele sunt publice. Mare parte a hotelurilor a fost construita in perioada anilor 80-90, iar in ultimii ani au aparut mai multe hoteluri exclusiviste de 5*, cu plaje private.
Orasul in sine este destul de mare si cu multa verdeata, cu palmieri si flori, dispus de-a lungul tarmului golfului inchis. Falezele splendide despart linia hotelurilor de plaja de nisip si pietris, unde turistii isi petrec timpul. Peisajul este de o frumusete aparte, iar marea, rece din cauza raurilor ce se varsa in ea, este foarte limpede.
Seara turistii pot iesi la plimbare pe strada Haji-Mustafa, plina de cluburi de noapte, baruri, restaurante si discoteci, mare parte deschise pana spre ziua. Distractia se completeaza cu o vizita la parcul de distractii sau la toboganele aquaparcului Atlantis.
Turistii care prefera un sejur mai linistit, in familie, ar putea opta pentru o suburbie draguta a Marmarisului: Icmeler. Este un adevarat sat de vacanta, cu casute mici, cu multe flori, gradini care coboara pana pe plaja de nisip si o mare calda si neteda ca oglinda. Aici se poate opta pentru hoteluri cu sistem all inclusive, potrivite pentru familii cu copii.
La 20 km de Marmaris se afla golful Turunc. Chiar daca hotelurile de aici sunt ceva mai modeste, splendida laguna albastra, limpezimea marii si plaja magnifica de nisip farmeca si cel mai putin romantic turist!
In pofida vechimii sale (peste 1.000 de ani), Marmaris nu se poate lauda cu o istorie bogata si atractii interesante. In centrul orasului se pot vedea si astazi ruinele fortaretei de la care Marmaris si-a preluat numele. Sultanul Suleiman cel Maret, vazand zidurile proaspat ridicate, a rostit memorabila fraza: „Mimari as” – „Sa fie spanzurat constructorul!”.
Dar relativ aproape se afla vechiul Efes, anticul Dalyan, precum si terasele albe Pamukkale. Foarte aproape de oras se afla si frumoasa plaja a Cleopatrei. Potrivit legendei, nisipul de aici nu i-a fost pe plac capricioasei regini si atunci iubitul ei, Antoniu, a dat ordin sa se aduca nisip alb cristalin tocmai din nordul Africii.  Din Marmaris se organizeaza excursii pe insulele grecesti Rodos si Kos.
Cel mai apropiat aeroport se afla in orasul Dalaman, iar transferul dureaza circa o ora si jumatate pe un drum serpuitor de munte.

Nu sunt definite obiective turistice in Marmaris

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe