DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

MARSA ALAM

Marsa Alam este un fost mic sat pescaresc situat la 250 de km de Hurghada, acolo unde Marea Rosie saruta nisipurile aurii ale Egiptului. Inca de pe vremea lui Ptoloemeu al II-lea s-au extras aur si smaralde din muntii din apropiere, perioada in care s-a construit si un drum de legatura intre Marsa Alam si Edfu, drum folosit si in prezent. Sat linistit, populat inca din antichitate, acest loc a cunoscut o explozie din punct de vedere turistic si economic, iar in numai cativa ani s-a transformat intr-o renumita statiune a Egiptului.

Marsa Alam este locul favorit al pasionatilor de scufundari care considera ca zona rivalizeaza sau chiar depaseste Marea Bariera de Corali australiana. Pentru cei cu experienta, recifurile de corali din larg, unde se afla o multitudine de specii protejate de corali si fauna acvatica foarte diversificata, reprezinta motivul principal pentru care aleg sa-si petreaca vacanta in aceasta statiune. Insa frumusetile acvatice ale Marii Rosii nu se arata numai celor cu experienta, ele putand fi admirate si de catre incepatori, acestia avand posibilitatea sa invete practicarea acestui sport in preajma recifurilor de corali situate in zona tarmului, daca aleg sa urmeze cursurile oferite de cel mai mare centru de scufundari din regiune.

Pentru cei care cauta si alte optiuni pentru petrecerea unei vacante memorabile recomandam cateva zile la plaja - marea este calda si zilele sunt insorite tot timpul anului, un safari cu cai, camile sau atv-uri, prin desert sau zona muntoasa, o jumatate de zi de pescuit in apele adanci ale Marii Rosii, kite surfing, o seara linistita in Port Ghalib si o cina traditionala la unul din numeroasele restaurante sau bistrouri, o vizita la fortul El Quseir sau o excursie la Luxor.
Aceasta statiune in plina expansiune reprezinta pentru moment un refugiu, departe de marile aglomerari urbane si de statiunile agitate, insa acest lucru se va schimba clar in urmatorii ani. Se intrevede o transformare rapida a acestei statiuni in una de lux. Daca in urma cu cativa ani turistii erau cazati in tabere construite in stilul traditional al beduinilor, prietenoase cu mediul dar dotate cu toate facilitatile moderne, la ora actuala hoteluri din ce in ce mai luxoase se ridica unul dupa altul pe tarmul Marii Rosii. Acestea se intind pe o distanta de circa 80 de km, de la Port Ghalib (in nord) la Parcul National Wadi El Gemal (in sud).

Marea majoritate a hotelurilor fiind relativ noi, conditiile de cazare pe care turistii le pot gasi in aceasta locatie sunt foarte bune iar serviciile prestate se ridica la nivelul asteptarilor - toate acestea contribuie la un raport pret-calitate foarte bun.

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe