DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

DAHAB

Situata la aproximativ 80 de km de Sharm El Sheikh, Dahab a inceput sa fie vizitata de catre turisti, mai ales straini, la inceputul anilor ’80.
Daca initial a fost preferata de tinerii adepti ai curentului hippie datorita linistii si sentimentului de libertate care il conferea, in scurt timp investitorii care au sesizat potentialul acestui loc l-au transformat intr-o adevarata statiune. Dar in continuare turistii care sosesc aici sunt cu preponderenta tineri.

Aceasta statiune este preferata de cei pasionati de locuri cat mai autentice. Plajele sunt de multe ori neamenajate iar recifurile de corali sunt in imediata apropiere a tarmului, fauna subacvatica fiind spectaculoasa. Toate regiunea este foarte pitoreasca, in special datorita imaginii maestuoase a muntilor Sinai care coboara in mare. Dahab, care inseamna aur in araba, este format din satul beduin Assalah in partea nordica si centrul comercial si administrativ in sud (medina). Micile hoteluri, cafenelele beduine si pietele sunt imprastiate in jurul golfului Assalah, in apropiere de vechiul far, in timp ce hotelurile mari, de lant de obicei, se intind pe o distanta de doi kilomentri inspre sud. Unele dintre hoteluri sunt plasate sus, pe stanca si sunt apreciate in mod special de diveri iar unele au plaje de nisip, cu intrare lina in apa si sunt recomandate familiilor cu copii.

Un loc ideal pentru petrecerea vacantelor active, cu multiple posibilitati de a practica sporturi pe timpul zilei si o oferta variata de cluburi unde sa–ti petreci noptile, Dahab este o statiune vie, care pare ca nu doarme niciodata. Aici se practica scufundarile (Gaura Albastra, Canionul sau epava navei “Thistlegorm”), dar si surfingul (pasionatii sunt dependenti de vantul foarte puternic si constant) sau safari pe muntele Sinai (cu ATV, cai si biciclete).

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe