Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/sejurmag/public_html/_common/db_connect.php on line 4

Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /home/sejurmag/public_html/_common/db_connect.php on line 4
Oltenia

DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Oltenia

Oltenia  Nordul Olteniei, zona turistica,  locuri de vizitat:

Nordul Olteniei reprezinta o zona montana cel putin interesanta din punctul de vedere al posibilitatilor turistice.

Geografic, aceasta regiune este marginita de Valea Cernei in vest, Muntii Godeanu Retezat, Sureanu si Lotrului la nord, precum si de Valea Oltului la est. Astfel, Nordul Olteniei cuprinde o parte semnificativa din masivele Retezat si Parang ale Carpatilor Meridionali.

Climatul alpin al zonei o recomanda ca destinatie turistica pentru practicarea sporturilor de iarna. Altitudinea impreuna cu temperaturile scazute asigura zapada de cea mai buna calitate timp de minim 4 luni pe an. Totodata, situat in imediata vecinatate a celor mai spectaculosi munti din Romania, nordul Olteniei poate fi considerat punctul de plecare pentru e expeditie in inima Parcului National Retezat, sau pentru o calatorie pe potecile inierbate ale Parangului la peste 2500 de metri inaltime.

Zona turistica de perspectiva, nordul Olteniei a facilitat aparitia si dezvoltarea infrastructurii corespunzatoare unor statiuni montane de top, printre care se numara Straja, Ranca sau Parang.

De asemenea, nordul Olteniei se adreseaza si persoanelor aflate in cautarea unui circuit istorico - cultural de exceptie, orasul Horezu fiind bine cunoscut ca un centru etnografic si de ceramica populara. Olaritul continua sa reprezinte emblema locului, desi trebuie remarcata si cea mai mare concentrare de manastiri din tara, majoritatea din ele aflandu-se in aproprierea Horezului.

Astfel, un sejur in nordul Olteniei cu siguranta va fi o experienta de neuitat pentru cei ce vor alege aceasta destinatie inedita a Romaniei.

Destinatii in Oltenia

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe