DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Baile Felix si 1 Mai

Statiunea Baile Felix 

este situata in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea si la 22 KM de punctul de trecere a frontierei Bors. Asezat in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideala pentru turismul balnear. La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare. Sunt numeroase Pensiuni in Baile Felix, care dispune de o bogata baza de tratament, bai termale, stranduri (Apollo).

Afectiuni tratate

Efectele benefice ale apelor termale din sunt folosite pentru urmatoarele afectiuni: 
- Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta) 
- Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza) 
- Afectiuni reumatismale abarticulare 
- Afectiuni post-traumatice 
- Afectiuni neurologice periferice 
- Afectiuni neurologice centrale
- Afectiuni ginecologice 
- Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).

Obiective turistice

Lacurile cu nuferi si lotuși populate cu broaște țestoase si pești exotici.

Ștrandul cu apă termală Apollo (1900).

Primul Aqua Park acoperit din statiune Bazinele de la Aqua Park President sunt o oază de răcoare pentru zilele toride de vară iar pentru zilele de iarnă apa termală călduță vă rasfață.

Rezervația Naturala "Pârâul Peța" din Băile 1 Mai, adaposteste 3 specii naturale protejate: Nymphaea Lotus Thermalis ’ (varietate unică în Europa, relicvă a erei terțiare), peștele „Roșioara lui Racoviță” (specie endemică, denumită după naturalistul român Emil Racoviță) și melcul Melanopsis Parreyssi (supraviețuitor al erei glaciare).

Ștrandul cu valuri din Băile 1 Mai (cel mai vechi din România- aprox. 107 ani).

Fenomenul carstic de pe Dealul Șomleului, Avenul de la Betfia sau Avenul “Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici “Craterul de la Betfia”). Acesta are o adâncime de 86 de metri, puțul său având o cădere aproape verticală de 54 metri).

Cei interesați de cultura și civilizația locală pot vizita următoarele obiective:

“Capela de la Haieu, o impresionantă biserică-sală de sorginte medievală (sec. XIV), în care se mai pot observa elemente arhitecturale romanice, cisterciene și gotice (restaurată în anul 1977);

clădirea Sanifarm, o fostă mănăstire aparținătoare ordinului călugăresc Sf. Vincențiu, frumoasă clădire de arhitectură barocă, construită în sec. al XVIII-lea\

”Biserica ortodoxă din Rontău (sec. XV)

Biserica ortodoxa din Haieu

Biserica romano-catolica din Baile 1 Mai

Biserica unită (greco-catolică) din Haieu (1906);

Biserica de lemn din Brusturi și Biserica Greco-Catolică din Băile Felix

 

Curiozitati

Nymphaea lotus L. var. (nufar termal) reprezinta unicul caz in care o specie de planta tropicala traieste spontan intr-o clima temperata in Rezervatia Naturala

"Paraul Peţea" din statiunea Baile 1 Mai aflat la circa 3 km de Baile Felix. Nufarul alb poate fi vazut in statiunea balneoclimaterica Baile Felix fiind unul din frumusetile zonei.

Pe langa nuferi, care au fost adusi din Baile 1 Mai, in lacurile artificiale termale din Baile Felix se gasesc cateva specii de Lotusi. Aceste specii de lotusi au fost aclimatizati, fiind adusi din India si Pakistan - Nelurnuncifera, Africa - Nymphea zanzibarena, Asia si Africa - Aeibornia crasepis.

In lacurile artificiale din statiune, pe langa plantele prezentate mai sus se gasesc si numeroase specii de pesti avand marimi si culori diferite.

 

 

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe