DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Transilvania

Zona turistica Transilvania este situata intre lantul Carpatilor Orientali, Carpatii Meridionali si Muntii Apuseni, o provincie istorica ce poarta pe obraz urmele numeroaselor batalii duse aici de-a lungul timpului.

Avand numeroase resurse minerale cum ar fi carbunele brun si dispunand de largi suprafete impadurite, Transilvania a fost leaganul civilizatiei dacice, in Muntii Orastiei aflanduse nucleul statului dac.

Capitala romana a fostei Dacii - Sarmizegetusa Ulpia Traiana Augusta de langa Hateg si a Daciei Sarmizegetusa de la Gradistea de Munte, complex de sanctuare ce reprezentau de fapt, primul observator astronomic de pe teritoriul Romaniei.

Peisajul este absolut deosebit, numeroase culmi impadurite impanzesc acest tinut, obiective turistice deosebite cum ar fi: Orasul Brasov si Biserica Neagra care este cea mai mare constructie in stil gotic din tara, Biserica Bartolomeu - stil gotic timpuriu, Muzeul Culturii Romanesti din Cartierul Schei, vechile fortificatii ale Brasovului si Statiunea montana Poiana Brasov - Perla Carpatilor, Cetatea Rasnov si Castelul Bran, completeaza imaginea obiectivelor turistice din zona.

Vestul Transilvaniei 

Intinzandu-se pana la teritoriile Crisanei se gaseste zona Muntilor Apuseni, o zona cu un deosebit potential turistic si de o frumusete uimitoare.

Impartiti in patru mari trasee turistice, Muntii Apuseni pot fi vizitati pe urmatoarele rute:

Traseul Cluj Napoca - Huedin - Oradea si se pot vizita pesterile din Muntii Bihor si muzeul poetului roman Octavian Goga de la Ciucea.

Traseul Oradea - Beius - Stei - Campeni - Turda, traseul cuprinzand Statiunile Felix si Stana de Vale, se mai pot vizita Pestera Ursilor, Focul viu si Ghetarul de la Barsa, Groapa Ruginoasa si Cetatile Ponorului, Pestera Scarisoara cu ghetarul fosil si Muzeul satesc de la Lupsa. Alte obiective turistice importante din zona: Cheile Turzii, Izbucul de la Calugari (izvor care apare si dispare la intervale egale de timp).

Traseul Stei - Varfurile - Brad - Deva, unde la Brad se poate vizita cel mai frumos muzeu din Romania cu pepite de aur, mormintele lui Avram Iancu si ale capitanilor lui din Tebea.

Traseul Campeni - Abrud - Zlatna - Alba Iulia unde se desfasoara traditionalul "targ de fete" de pe Muntele Gaina, stancile de la Detunatele si orasul Alba-Iulia, oras ce a contribuit la formarea Romaniei Mari in anul 1918.

Cursul superior al Oltului reprezinta o alta zona turistica deosebita si se intinde de la izvoarele acestuia, strabate Muntii Harghita si Ciuc prin Depresiunea Barsei, orasul Sibiu cu numeroase obiective turistice si arheologice ca Zidul Cetatii, Turnurile, Muzeul Brukental.

Zona Transilvania ne mai incanta si cu alte obiective turistice deosebite cum ar fi orasul Miercurea Ciuc, orasul Sighisoara, un important centru turistic, singura cetate locuita din Europa, Lacul Balea din Muntii Fagaras - drumul de la Brezoi pe valea raului Lotru, Cetatea de la Fagaras, Manastirea Cozia si Turnul "dintr-un lemn".

Destinatii in Transilvania

Noutati:

Search Engine Submission - AddMe