DESTINATII DE VACANTA

Detalii si rezervari: 0237 640 389, 0740 148 660, 0744 631 916

Nisipurile de Aur

Nisipurile de Aur (in bulgara Златни пясъци, Zlatni peasati; in greaca Chryssi Ammos; in engleza Golden Sands) este o statiune litorala de pe coasta Marii Negre din Bulgaria, langa parcul national Varna (zona protejata).

Situat la 17 km nord de centrul orasului Varna, este practic legat de oras printr-o serie continua de statiuni si comunitati rezidentiale. Aceasta este o destinatie turistica populara, existand multi vizitatori din Romania, Germania, Marea Britanie, Rusia, Tarile Scandinave, Franta, Europa Centrala si de Est, din Golful Persic, Israel, si din alte tari, atrase de climatul favorabil, peisajul pitoresc si de preturile rezonabile.

Nisipurile de Aur sunt deservite de Aeroportul International Varna si regulat de mai multe linii de autobuz de la Varna prin sistemul de transport public - autobuzele 9, 89 si 109 sunt conectate la gara Varna, 209 si 309 sunt conectate la alte zone ale orasului, si 409 se conecteaza la aeroport prin centrul orasului.

Atractii:

Principalele atractii culturale si istorice sunt:

  • Castelul din Balcic (fosta resedinta a reginei Maria si gradina botanica),
  • Muzeul Istoric,
  • Biserica Sf. Nikola,
  • Muzeul Etnografic (surprinde atmosfera intima a satelor si a oraselor la sfarsitul sec XIX),
  • Galeria de Arta din sudul orasului Dobrudza,
  • Biserica Sf. Georgi,
  • Biserica Sf. Petka,
  • Biserica greceasca Sf. Elena (folosita de asemenea si pentru concerte, in special opera),
  • Teketo (monument religios de cult), etc.

Clima:

Statiunea se bucura de un climat bland, climatul temperat continental. Temperaturile in sezonul estival oscileaza intre 27.0° C 18.0° C si sunt similare cu cele ale celebrelor statiuni litorale din zona Marii Mediterane.

Temperatura medie a zilei in timpul verii este: in aer - 27° С, in apa de mare -24° С. Vara este lunga si calda, potrivita pentru plaja din mai pana in octombrie. Schimbarile de temperatura nu sunt drastice.

Vremea primavara devreme si toamna tirzie este ideala pentru apa de mare si tratamente, precum si pentru congrese, conferinte si evenimente pe termen scurt precum sarbatorile.

Plaja din statiune este de 3,5 km lungime si de pana la 100m latime, fiind cunoscuta ca una dintre cele mai bune plaje de nisip din Europa. Este plata, acoperita cu nisip fin si auriu. In mare exista pante usoare de nisip si nu exista pietre.

Apa este de obicei curata si linistita, cu o salinitate mai mica decat cea din Mediterana, de exemplu, absenta vietii marine periculoase vietii umane, si este ideala pentru scufundari si vacante cu copii.

 

Destinatii in Nisipurile de Aur

Noutati:

Harta Nisipurile de Aur (Bulgaria)

Search Engine Submission - AddMe